20 Mayıs 2012 Pazar

Ayakkabı alırken dikkat edilmesi gereken hususlar

ayakkabı satın alma rehberi
Ayakkabı satın alırken öncelikle bir çift ayakkabının tekleri arasında herhangi bir şekil, işçilik, görünüm, renk, boyut farkını bulunmamasına dikkat edilmelidir. Mutlaka ayakkabının her ikisi de mutlaka denenmelidir. Ayakkabının içi elle kontrol edilmeli ve astar vb. Kısımlarında ayağı rahatsız edici kırışıklıklar bulunmadığından emin olunmalıdır. Dikiş uçlarının  bitim yerlerinin dayanıklı olmasına ve dikiş hatalarının bulunmamasına dikkat edilmelidir.

Ayakla temas eden kısımlarında ayakkabıların sentetik malzeme kullanılmadığını kontrol ediniz. Sentetik malzemeler hava geçirmezler ve bu ayak sağlığı için zararlıdır. Yazın tabanı kösele, kışın ise tabanı sentetik maddelerden yapılmış, üst kısmının derisi yumuşak olan ayakkabıları tercih ediniz.

Astarının boya verip vermediğini parmağınızı ıslatıp astara sürerek tespit edebilirsiniz. Nubuk, süet gibi çabuk kirlenen yada boyası çabuk soyulan maddelerden üretilmiş ayakkabıları alırken ve giyerken iklim koşullarını göz önünde bulundurunuz.

Çocuk ayakkabılarında ise arkalarının katı, ön bölümünün esnek olmasına ve burun bölümünün parmakları sıkmamasına dikkat ediniz. Ayaklar gün boyunca genişler bu nedenle ayakkabınızı öğleden sonra satın almaya itina gösteriniz.

Satın almayı düşündüğünüz ayakkabının bulunduğu kutu üzerinde aşağıdaki bilgileri arayınız.

  • Ayakkabının sınıfı, rengi, numarası “Bu ayakkabının ayakla temas eden kısımlarında suni malzeme kullanılmamıştır” ibaresi,
  • İmalatçı firmanın ticaret ünvanı, kısa adı, adresi ve tescilli markası,
  • İmal tarihi,
  • Parti, seri ve kod numaralarından  en az biri,
  • Satın alacağınız ayakkabı ile birlikte verilmesi zorunlu olan kullanım rehberinde aşağıdaki şekilleri içeren açıklayıcı bilgilerin olması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder