4 Mayıs 2012 Cuma

Topuklu ayakkabı egzersizleri


Tendonlarınızı zorlayan ve kısaltan topuklu ayakkabılar nedeni ile egzersizlere esneme ile başlamalısınız. Ayaklarınız duvara yaslanacak şekilde yere oturun ve kollarınızı uzatarak öne doğru eğilin. Bu esneme hareketi bacak kaslarınızı olağan boyutuna getirerek gevşeme sağlar.

Topuklu ayakkabılar kaydığı için (bu nedenle sabitleyici pedler kullanmalısınız) parmakları son derece zorlayabilir. Bu yüzden ayaktayken dik bir konumda parmaklarınızı resimdeki gibi rahatlatın. Bastırmayın ya da yere vurmayın. Sadece esnetin. Bu hareket kemikleriniz için çok rahatlatıcıdır.


Parmaklarınızı ayak parmaklarınızın arasından geçecek şekilde yerleştirin. Sadece aşağı-yukarı hareketini kullanın. Parmaklarınızı çekmeyin. Avcunuz tabanınıza masaj yaparken parmaklarınız gün boyu sıkışan kemiklerinizi rahatlatacak.

Kalçanız duvara değecek şekilde yatın ve bacaklarınızı V şeklinde açın. Topuklu ayakkabıyla yürüme esnasında çekilen iç bacak kaslarınızın bu hareketle çalıştığını fark edeceksiniz. Bu egzersiz ayaklarınızın şişmesini de engeller. Yorulduğunuz günlerde topuklu ayakkabı giymemiş bile olsanız deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder