28 Temmuz 2012 Cumartesi

Spor ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gerekenler

Toplum olarak spor ayakkabılara çok alıştık. Bilinçli bir tüketici olmak için sadece cebinizi değil ayak sağlığınızı da düşünmelisiniz…

Spor ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gerekenler 

 

İhtiyacınıza uygun olanı tercih edin
Ayakkabınızı eğer belli bir spor dalında kullanmak için değil de günlük olarak kullanmak için alıyorsanız, rahatlığına ve ayağınıza tam uymasına dikkat etmelisiniz. Bunun dışında özel bir spor yapmak amacıyla alıyorsanız o zaman rahatlığınızın artması ve sakatlanma riskinin azaltılması amacıyla özel ayakkabılar seçmenizde fayda var. Örneğin bir koşu ayakkabısının tabanı yumuşk olmalı ve öyle dizayn edilmiş olmalı ki koşarken ayak sağa sola kaymasın. Buna karşılık tenis ayakkabıları bu tip dönme ve yana kayma hareketlerini karşılamak için daha esnek olmalıdır.

Egzersize yeni başlayanlar bu konuda bir uzmandan yardım almalılar. Ayrıca alışverişinizi yapacağınız mağaza çalışanlarının da bu konuda bilgili olmasına dikkat edin. Geçmişte bir ayak probleminiz olduysa özel ihtiyaçlarınızı belirlemesi amacıyla ortopedistinizle görüşün.
Programınız birkaç sporu birden içeriyor olabilir. Bu durumda genel amaçlı bir spor ayakkabıyı tercih etmenizde fayda var.