5 Mayıs 2012 Cumartesi

Ayakkabı giyme kuralları


Yaz geldi havalar ısındı. Ayakkabı giymenin de kuralları mı olurmuş demeyin, yazın ayakkabı giymenin kurallarına gözatın.

Topuklu ayakkabı diye tutturmayın!

Topuklu ayakkabıyı boyumuzu uzatmak için giyiyoruz da üzerinde duramıyorsak neye yarıyor o 50 santimlik topuklar? Cidden yürüyebileceğiniz yükseklikte topuklu giymeyi deneseniz de siz yürüdükçe arkanızdan “şimdi düştü”, “yok iki adım sonra düşecek”, “deve gibi yürüyor abi”, “yok be Pisa Kulesi gibi ha yıkıldı ha yıkılacak” diye dalga geçmeseler!


Ojesiz tırnaklar ve açık ayakkabıya hayır!

Alman erkek turistlerin cırt cırtlı sandaletlerden pörtleyen korkunç ayakları vardır ya, işte ojesiz ayağınız isterse Louboutin’in içinde olsun onlara benziyor. Valla eliniz ojesiz bence istediğiniz kadar gezebilirsiniz (tabii ki ojeli bir elle o da kıyaslanamaz) ama ayağınız ojesizse lütfen ayaklarınızı bizimle paylaşmayın.

Ponza taşı olmazsa olmaz!

Tamam ayak vücudumuzun en estetik organı olmayabilir, tüm gün yerlerde sürünüyor olabilir ama o da ilgi ve bakımla bir şeye benzeyebilir. Ah hele topuklar! Çatlaya çatlaya Grand Canyon’a dönmüş topuklarınız için artık ponza taşı mı kullanırsınız, ayak törpüsü mü alırsınız, ayaklarınızı kreme mi banarsınız bilemem ama bir şeyler yapın.

Pençe görünümüne de hayır!

Hayvanların pençesi olur, insanların eli ve ayağı olur. O yüzden ayak parmaklarınızın açık ayakkabınızın önünden fırlayıp aşağı doğru kıvrılmasına gerek yok. Onların olması gereken yer ayakkabının sınırlarının içi. Yoksa vahşi ve yırtıcı gözükmeyi siz pençe ve toynakların üzerinde yürümek mi sanmıştınız?

Ayaklarınıza acıyın!

En güzel ayakkabılar en ayak katili ayakkabılar oluyor bu bir gerçek. Her adımda ya küçük parmağınızı koparıp atasınız geliyor ya da “dead man walking” diye bağırasınız… Sonuç, ayakkabıyı çıkardığınızda ayaklıktan çıkmış, şekli şemali kaymış ayaklar. Günahtır! Biraz insaf, onlara daha çok uzun süre ihtiyacınız var!

Kendi ayağınızı tanıyın!

Nasıl vücut şekillerimiz çeşit çeşitse ayak şekillerimiz de çeşit çeşit. Ve nasıl vücudumuza göre giyinmeyi öğreniyorsak ayaklarımıza göre ayakkabı seçmeyi de lütfen artık öğrenelim. Örneğin ayağınız taraklıysa onu tepsi böreği gibi yayan ince bantlı ayakkabılar değil, toparlayan ayakkabılar giyin. Boyunuz uzun ama ayağınız 35 numaraysa parmak ucunda yürüyormuş gibi görünmemek için ayağınızı daha büyük gösterecek ayakkabılar tercih edin (Converse gibi). Yani her beğendiğiniz ayakkabıyı almak yerine bu işe biraz kafa yorsanız yeter.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder